Lábállás vizsgálat


IDŐPONT FOGLALÁSÉRT KATTINTS IDEA lábállás diagnosztikára mindenképpen hozz magaddal egy rövidnadrágot!


A vizsgálatra előzetes bejelentkezés szükséges, melyet kizárólag az alábbi linkre kattintva tudsz megtenni. A vizsgálat 4000 Ft-ba kerül, amit cipővásárlás esetén jóváírunk.


A lábállás korrekt és körültekintő vizsgálatát dinamikus futás közben érdemes vizsgálni és elemezni. A vizsgálat egyértelműen megmutatja lábállásod és azt, hogy milyen stabilitású cipőre van szükséged. Ehhez 5 - 8 percet kell kocogni, futni – a legmegfelelőbb esetben futónadrágban, rövidnadrágban -, amely közben egy kamera segítségével felvételeket készítünk rólad. A nagy felbontású felvételre a markerpontok alapján (csípő, térd, boka, stb.) a program segítségével felkerülnek a vektorok amelyek megadják a különböző szögeket. Ezek alapján már komplexen lehet elemezni a lábállást. Külön kiemelve az anatomiai, orthopediai és a futóstílusból származó problémákat.

Az eredmények abszolút egyediek így az ezt követő tanácsadás is személyre szabott.
A vizsgálat két nagy csoportra osztja a futókat.

Semleges lábállás (Neutrális futók)
A lábszár és boka az átgördülés közben folyamatosan függőleges. Tehát a talp nem igényel (ilyenkor nem is szabad) külön megtámasztást.

Pronáló lábállás
A boka befelé dőlése esetén a lábszár nem függőleges. Így a terhelés nem optimálisan oszlik meg az ízületek felszínén és az izmok, szalagok is torzult terhelést kapnak.
A boka befelé dőlését okozhatja: alacsony lábboltozat, lúdtalp, magasabb testsúly (85kg+), eleve befelé forduló lábállás, lazább kötőszövetek, korábbi sérülések.

A gyártók a belső oldaltámaszos cipőknél különböző sűrűségű és eltérő rugalmassági mudulusszal rendelkező anyagokat használnak a talp gyártásakor. Így a belső oldali rész a befelé forduló bokák miatti többlet terhelés hatására, csak kisebb mértékben deformálódik. Ezzel állítva meg a láb pronálását. A deformitás mértékének megfelelően kell a támaszt is megválasztani. Nem a legstabilabb cipő a legjobb! Mindig a lábbal közös eredményt kell nézni. A túlzottan nagy belső támasz nemcsak megállítja a boka befelé dőlését, hanem már túl is kompenzálhatja és kifelé dönti. Ne essünk át a ló másik oldalára!

A Maratonman Depóban a több mint 500 féle futócipő modellt nem márka hanem lábállás ,talajviszony, funkció szerint csoportosítottuk.

Könnyített edző és verseny cipők.
Ajánljuk a sebesség és teljesítmény orientált futóknak , versenyekre és a résztávos gyorsító edzésekhez vagy a freerun stílushoz.
Semleges cipők neutrális lábálláshoz.
Ajánljuk egyenes lábszárállás, normál lábboltozat és 85 kiló alatti testsúly esetén.
Stabil cipők pronáló lábálláshoz.
Ajánljuk alacsony lábboltozat ,lúdtalp, befelé forduló lábállás vagy magas testsúly esetén.
Terep cipők.
Az egyenetlen talajon a nem szabályos átgördülés miatt lábállástól és sebességtől függetlenül használható futáson kívül akár túrázáshoz is.

A vizsgálatot követően érdemes több modellt is megpróbálj márkától függetlenül mert csak így tudjuk közösen megtalálni a neked legmegfelelőbb modellt.

A vizsgálatra előzetes bejelentkezés szükséges, melyet kizárólag az alábbi linkre kattintva tudsz megtenni. A vizsgálat 4000 Ft-ba kerül mit cipővásárlás estén jóváírunk.


A lábállás diagnosztikára mindenképpen kérünk, hogy hozz magaddal egy rövidnadrágot!

IDŐPONT FOGLALÁSÉRT KATTINTS IDE

Hétfő:10-18
Kedd:10-18
Szerda:13-20
Csütörtök:10-18
Péntek:10-20
Szombat:10-15


Várunk szeretettel!